Hlavní obsah

Kopecký má s předstihem titul v asijsko-pacifickém šampionátu

Obihiro

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký si s předstihem zajistil titul v asijsko-pacifickém šampionátu v automobilových soutěžích. Pomohla mu k tomu výhra v japonské Rallye Hokkaidó. Mladoboleslavský automobilka zároveň potřetí za sebou v seriálu ovládla hodnocení značek.

Foto: skoda-auto.cz

Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000 na trati závodu v Austrálii.

Článek

"Je neuvěřitelné, že po titulu mistra Evropy můžeme oslavovat další tak velký úspěch. Všechny soutěže této sezony pro nás byly novinkou, ale postavili jsme se k tomu čelem a zvládli jsme to," uvedl Kopecký v tiskové zprávě a poukázal na fakt, že před rokem společně s navigátorem Pavlem Dreslerem ovládli kontinentální šampionát. "Pavlovi patří mimořádný kompliment, bez něj bych v lesích Asie a pacifické oblasti zabloudil," podotkl dvaatřicetiletý pilot.

Radost z úspěchu měl i šéf týmu Michal Hrabánek. Asie je totiž pro automobilku z obchodního hlediska důležitá oblast. "Tím jsme dosáhli toho nejdůležitějšího cíle. Zvláště je potěšitelné, že s těmito úspěchy můžeme jet na finále sezony v APRC, které se koná na našem nejdůležitějším trhu v Číně," uvedl Hrabánek.

Kopecký při premiérovém startu v seriálu vyhrál tři z dosavadních pěti rallye a na trůnu šampiona tak vystřídal svého v letošním roce týmového kolegu Gaurava Gilla z Indie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články