Hlavní obsah

Škoda v Argentině - premiéra bez aplausu

PRAHA

Jen jeden vůz měl v cíli Argentinské rallye tovární tým Škoda Motorsport. Mladoboleslavská stáj se představila v Jižní Americe vůbec poprvé, šestnácté místo německého jezdce Armina Schwarze lze ale za úspěšné vystoupení považovat jen těžko. Fin Jani Paasonen se se soutěží rozloučil už během první etapy.

Foto: Škoda Motorsport

Armin Schwarz s Fabií WRC na trati Argentinské rallye.

Článek

Lepší výsledek očekával i šéf týmu Martin Mühlmeier. "Přestože jsme, vzhledem k nulovým zkušenostem, nepovažovali tento podnik za klíčový, opět jsme zůstali daleko za našimi možnostmi," uvedl po skončení Argentinské rallye, která otevřela druhou polovinu letošního mistrovství světa.

Paasonenovo účinkování v Argentině ukončil v páté erzetě náraz do kamenů na vnitřní straně zatáčky, při němž se poškodilo řízení Finovy Fabie WRC. Vedení týmu poté rozhodlo, že devětadvacetiletého jezdce nepošle znovu do boje v rámci SupeRally a raději bude šetřit vůz pro další podnik.

Schwarz ve čtvrtek oslavil dvaačtyřicáté narozeniny, dárek v podobě ulomeného zavěšení tlumiče a ztráta deseti minut v první etapě jej ale asi příliš nepotěšila. Německý pilot alespoň dokázal dovézt svůj vůz do cíle, byť až ve druhé desítce.

"Nebýt problémů během prvního dne, mohl jsem dosáhnout na solidní výsledek a nějaké body pro tým. Jsem ale rád, že jsem v Argentině dojel poprvé až do cíle," hledal pozitiva Schwarz, jenž se v Argentině představil počtvrté v kariéře.

Seriál mistrovství světa se nyní stěhuje zpět do Evropy a vedení mladoboleslavského týmu očekává od svých jezdců zlepšení. "Ve Finsku ani v Německu se s takovýmto výsledkem nespokojím. Z loňského roku víme, že Fabii se na těchto podnicích dařilo. Každému je jasné, co se od něj očekává," říká Mühlmeier.

Nejbližší soutěží je Finská rallye, kde se Paasonen dokázal v loňské sezóně probít na šestou příčku. I proto dostane na severu Evropy opět důvěru a spolu se Schwarzem pojede o body do šampionátu značek. Do třetí Fabie usedne další Fin Janne Tuohino.

Reklama

Související témata: