Hlavní obsah

Loeb neusíná na vavřínech, chce prodloužit rekordní sérii

PRAHA

Sébastien Loeb, Daniel Elena a Citroën Xsara WRC. To jsou články zlatého řetězu, který neúprosně drtí soupeře v mistrovství světa v rallye. Francouzský pilot o víkendu v Argentině stanovil nové rekordní zápisy, když vyhrál šestou soutěž v řadě, letos pak celkově sedmou. "Nebylo to ale vůbec jednoduché," říká obhájce mistrovského titulu.

Foto: Citroën

Sébastien Loeb se letos radoval už sedmkrát z vítězství v seriálu MS.

Článek

Loeb vyhrál devátý podnik světového šampionátu s náskokem šestadvaceti sekund před Finem Marcusem Grönholmem s peugeotem, třetí Nor Petter Solberg se subaru byl pomalejší o dalších čtyřicet sekund.

"Nebyla to snadná záležitost, stačí se podívat na odstupy. Snažil jsem se jet hodně rychle, což bylo příčinou několika chyb. Naštěstí jsme se mohli opět spolehnout na vůz, dobře zvolené pneumatiky a perfektní práci celého týmu," vyjmenoval důležité faktory svého rekordního vítězství francouzský pilot.

Jednatřicetiletý Loeb se zapsal sedmým celkovým a šestým vítězstvím v řadě do historie, svou bilanci by ale rád ještě zvýšil. "Vyhráli jsme letos už sedmkrát, ale to pouze posiluje naší touhu získat další vavříny. Chceme být ještě lepší," tvrdí bojovně.

Účastníky mistrovství světa čeká v nejbližší době Finská rallye, jíž tradičně dominují severští jezdci. Loni v okolí města Jyväskylä triumfoval Marcus Grönholm, který si však sám příliš šancí na obhajobu nedává.

"Hlavním favoritem je bezpochyby Sébastien, ne já. Budu se snažit jet co nejrychleji, všechny trumfy má ale v rukávu on. Myslím, že ve Finsku prodlouží svou vítěznou sérii na sedm," uvedl dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2002.

Reklama

Související témata: