Hlavní obsah

Jaromír Tomaštík s vozem Subaru Impreza WRC vyhrál Rallye Vsetín

Vsetí

Jaromír Tomaštík s vozem Subaru Impreza WRC zvítězil v Rallye Vsetín a stal se mistrem České republiky v jednodenních automobilových soutěžích. V sezoně vyhrál už čtvrtou sprintrallye a díky zisku titulu oslavil největší úspěch v dosavadní kariéře.

Článek

"Cíl sezóny byl skončit do třetího místa, takže tohle je výrazně nad plán. Ale vyhrát doma a ovládnout i absolutní pořadí, to je perfektní pocit," radoval se Tomaštík v rozhovoru s ČTK. Ve Vsetíně totiž žije a před 42 lety se tam i narodil.

Tomaštík ve Vsetíně bojoval o vítězství s Miroslavem Jakešem, kterého nakonec díky nejrychlejšímu času v závěrečné osmé rychlostní zkoušce porazil o tři sekundy. Třetí místo v 11. ročníku soutěže obsadil loňský český šampion Roman Odložilík.

Výsledky Jakeše, Odložilíka a celkově šestého Němce Mathiase Kahleho se do hodnocení MČR nezapočítávaly, neboť všichni startovali v takzvaném poháru pořadatele. Do domácího mistrovství tak získal druhý nejvyšší počet bodů čtvrtý Jan Sýkora, který ve Vsetíně bojoval s Tomaštíkem o titul.

Obhajovat titul ale Tomaštík prakticky jistě nebude. "Letošní sezóna byla moje poslední, kdy jsem startoval pravidelně. Teď se chci věnovat hlavně týmu, který manažersky vedu. Závodění nechám mladším," uvedl Tomaštík, který šéfuje týmu JT Říha Group rallye.

Říha Group Partr rallye Vsetín, závěrečný závod Timeseal MČR ve sprintrallye:
1. Tomaštík, Baran (ČR, SR/Subaru Impreza WRC) 39:30,8
2. Jakeš, J. Novák (Citroën DS3 R5)-3,1
3. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5)-7,3
4. Sýkora, Šlehoferová (Ford Fiesta R5)-42,2
5. Dohnal, Palivec (Peugeot 207 S2000)-55,9
6. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Fabia WRC)-57,3.
Konečné pořadí MČR:
1. Tomaštík144
2. Sýkora126
3. Trněný97

Reklama

Související témata: