Hlavní obsah

Grönholm má na dosah obhajobu ve Finské rallye

JYVÄSKYLÄ

Spokojenost panuje při Finské rallye v továrním týmu Peugeot. Po druhé etapě míří za obhajobou loňského vítězství před domácími fanoušky Marcus Grönholm, jenž v sobotu upevnil své vedení a na druhého Sébastiena Loeba s citroënem má náskok víc než minutu. Markko Martin s druhým peugeotem je průběžně třetí.

Foto: Media Peugeot Total

Marcus Grönholm na peugeotu ve druhé etapě Rallye Monte Carlo.

Článek

Grönholm pokračuje ve svém suverénním představení z pátku, dnes vyhrál šest rychlostních zkoušek z osmi. Sen o sedmém vítězství v šampionátu za sebou se pomalu rozplývá Loebovi s citroënem, navíc ho v dnešní poslední erzetě přibrzdil defekt. I přesto ztrácí Märtin na francouzského jezdce více než půl minuty.

Ve výkonech na hranici první a druhé desítky pokračují obě zbylé fabie - desátý je domácí Janne Tuohino, jehož výsledek se však nezapočítává do hodnocení značek. Německému veteránovi Arminu Schwarzovi patří jedenáctá příčka s více než devítiminutovým odstupem za Grönholmem a tříminutovým za Tuohinem.

Do bojů o body do soutěže týmů nenominovala stáj Ford Romana Krestu, jenž zřejmě kvůli přetrvávajícím technickým problémům zajíždí časy v druhé až třetí desítce. Celkově je klasifikován jako dvacátý, dvě příčky za Pavlem Valouškem, jenž se suzuki bojuje o body do juniorského šampionátu. Martin Prokop je dvaadvacátý.

Mnohem lépe než Krestovi se daří jeho finskému konkurentovi Mikkovi Hirvonenovi, který místo českého jezdce boduje s fordem v hodnocení značek. Zatím je pátý pouze o tři sekundy za norským vicemistrem světa Petterem Solbergem se subaru.

V neděli Finská rallye vyvrcholí třetí etapou, která se skládá ze čtyř rychlostních zkoušek.

Finská rallye - po 2. etapě
1. Grönholm (Fin./Peugeot)2:22:30,7 hod.
2. Loeb (Fr./Citroën)+ 1:07,0
3. Märtin (Est./Peugeot)+ 1:42,4
4. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 2:22,2
5. Hirvonen (Fin./Ford)+ 2:25,9
6. Rovanperä (Fin./Mitsubishi)+ 3:32,7
7. Gardemeister (Fin./Ford)+ 3:36,5
8. Duval (Belg./Citroën)+ 4:56,2
9. H. Solberg (Nor./Ford)+ 5:43,9
10. Tuohino (Fin./Škoda)+ 5:53,9
11. Schwarz (Něm./Škoda)+ 9:03,1
...
18. Valoušek (ČR/Suzuki)+ 28:12,3
20. Kresta (ČR/Ford)+ 37:09,7
22. Prokop (ČR/Suzuki)+ 42:20,3

Reklama

Související témata: