Hlavní obsah

Pech ovládl podesáté Pražský rallyesprint

Praha

Úřadující český šampión v automobilových soutěžích Václav Pech ovládl podesáté Pražský rallyesprint. S vozem Mini John Cooper Works WRC si v sobotu ve 20. ročníku exhibičního závodu připsal pátou výhru za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český jezdec Václav Pech na Setkání mistrů v Sosnové.

Článek

Pech se z těsného vítězství radoval i přesto, že vyhrál jen dvě z pěti rychlostních zkoušek. Druhého Jaroslava Melichárka ze Slovenska porazil o 2,7 sekundy a třetí byl s odstupem další tří desetin sekundy Tomáš Kostka. Oba jeli s vozy Ford Fiesta RS WRC.

Centrum soutěže, kterou si oblíbili fanoušci i jezdci, se po letech vrátilo na Strahov. V roce 2011 se zázemí přesunulo na dostihové závodiště ve Velké Chuchli. Letos však pořadatelé získali od samosprávy povolení vrátit se zpět, takže se jela i populární erzeta kolem strahovských stadionů.

Na Pražském rallyesprintu se tradičně představila řada celebrit. Své řidičské umění předvedli herci David Suchařípa a Lukáš Langmajer nebo zpěvačka Olga Lounová, kteří se ale rallye s různou intenzitou věnují. Mezi spolujezdci figurovali herečka Anna Polívková, kajakář Vavřinec Hradilek, miliardář Karel Janeček nebo režisér a herec Jakub Kohák.

Pražský rallyesprint, volný automobilový závod
1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works WRC)21:26,6
2. J. Melichárek, E. Melichárek (Ford Fiesta RS WRC)-2,7
3. T. Kostka, Richard Kresta (Ford Fiesta RS WRC)-3,0
4. Trněný, Kleman (Škoda Fabia WRC)-3,8
5. Grzyb, Tarapacki (Ford Fiesta R5)-16,5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články