Hlavní obsah

Ke Krestovi se vrací navigátor Tománek

PRAHA

Spolujezdcem Romana Kresty v továrním týmu Ford bude opět Jan Tománek. Dvaatřicetiletý navigátor musel zanechat aktivní činnosti v únoru kvůli zdravotním potížím, které však díky dlouhé pauze úplně odezněly. Tománek vystřídá v roli spolujezdce Jana Možného, který jej nahradil po Švédské rallye.

Foto: Ford Motor Company

Navigátorem Romana Kresty bude opět Jan Tománek.

Článek

Tománka trápily nějakou dobu bolesti krku a po Švédské rallye se podřídil doporučení lékařů, protože v případě nehody hrozily vážné následky. Nyní mu ale už čeští lékaři dali zelenou a může pokračovat ve dvanáctileté kariéře vedle Kresty.

"V úvodu roku jsem zažil těžké zklamání, když jsem musel odstoupit. Všechny mé starty ve světových soutěžích jsem absolvoval s Romanem a hodně se těším na to, až v Německu znovu usednu vedle něj. Tento víkend nás čekají dva dny testů a jsem si jistý, že si na práci ve voze opět rychle zvyknu," věří Tománek.

Kresta se na návrat svého starého parťáka těší. "Chtěl bych poděkovat Janovi (Možnému) za pomoc, podporu a tvrdou práci během posledních osmi soutěží, kdy se Jan (Tománek) zotavoval. Nicméně Jan byl mým partnerem v devatenácti světových soutěží, v mé kariéře jsme spolu dobře spolupracovali jako tým a těším se na to, až se vrátí vedle mě. Doufám, že začneme tam, kde jsme ve Švédsku skončili," řekl Kresta.

Třicetiletý Možný byl od roku 2003 Krestovým traťovým špiónem a v této roli spolupracoval s týmem Ford i při letošní Rally Monte Carlo. V březnu byl krátce před Mexickou rallye vybrán jako náhrada za Tománka. Se staronovou  českou dvojicí bude spolupracovat jako špión i při budoucích soutěžích.

Tománek se ke Krestovi připojí v pátek v Německu, kde zahájí společnou přípravu na Německou rallye, jež je na programu ve dnech 26. - 28. srpna.

Reklama

Související témata: