Hlavní obsah

McRae chce s Fabií bodovat

PRAHA

Návrat, i když podle všeho jen jednorázový, mezi elitu světové rallye čeká v září Colina McRae. Mistr světa z roku 1995 posílí při zářijové Britské rallye tovární tým Škoda Motorsport, v němž bude spolu s týmovou jedničkou Arminem Schwarzem bojovat o body do Poháru konstruktérů.

Foto: Škoda Motorsport

Skot Colin McRae se krátce seznámil s Fabií WRC v roce 2004 před Katalánskou rallye.

Článek

McRae v seriálu mistrovství světa působil naposled v roce 2003, po změně pravidel o počtu vozů nasazených v soutěži se už pro něj ale nenašlo místo. "Nějaký čas jsem usiloval o to, abych se mohl vrátit do světového šampionátu. Mluvil jsem i s lidmi z týmu Škoda Motorsport, kteří mi nakonec umožnil tohoto cíle dosáhnout," říká McRae, o jehož možném angažmá v mladoboleslavském týmu se hodně hovořilo po skončení minulé sezóny.

Sám skotský pilot ale start v barvách Škody jako případný nominační podnik nebere. "Přestože nyní nemám žádné konkrétní plátny do budoucna, soustředíme se pouze na tento jeden podnik a přistupujeme k němu jako k jednorázové akci," tvrdí.

:. ANKETA
Jak si povede Colin McRae s Fabií WRC při Britské rallye? Hlasujte v anketě na konci článku.

Start v Britské rallye je pro McRae svým způsobem symbolický. Právě v okolí Cardiffu jel totiž v listopadu 2003 ve světovém šampionátu naposled. "Tenhle fakt je třešničkou na dortu. Britská rallye pro mě vždy měla zvláštní význam a kdybych si mohl svobodně vybrat podnik pro svůj návrat, byla by to právě ona. Opravdu se na ni těším," neskrývá spokojenost vítěz šestadvaceti soutěží, jenž se opět představí se svým věrným navigátorem Nicky Gristem.

Dojet na bodech, ostatní jako bonus

McRae se už s Fabií seznámil loni na podzim při krátké jízdě ve Španělsku, až nyní jej ale čeká intenzivní testování. "Nejdůležitější je, posadit se do Fabie co nejdříve a začít pracovat na nastavení. Když jsem se se škodou loni před Španělskem svezl, bylo mi jasné, že to auto má velké možnosti. Věřím, že budu schopen přispět k tomu, aby byl rozdíl co nejvíce patrný," doufá.

Do poloviny září, kdy dvanáctý podnik seriálu MS startuje, bude Skot pracovat i na zlepšení fyzičky. "Musím se do zahájení soutěže dostat opět do plné fyzické kondice a strávit v autě tolik času, kolik jen bude možné. Chci si být jistý, že budu schopen jet od začátku naplno," neponechává nic náhodě McRae, jenž na začátku srpna oslavil sedmatřicáté narozeniny.

McRae Škodě věří. S jakým výsledkem by byl po Britské rallye reálně spokojený? "S vítězstvím, samozřejmě!" odpovídá bez váhání. "Ale vážně, mým hlavním cílem je dosažení co nejlepšího výsledku pro tým i pro mě samotného. Pokusíme se dojet na dobře bodované pozici a cokoli, co bude nad tím, bude bonus," uzavřel.

Reklama

Související témata: