Hlavní obsah

Kresta se pokusí v Německu uspět s navrátilcem Tománkem

PRAHA

S uzdraveným spolujezdcem Janem Tománkem se Roman Kresta v pátek postaví na start Německé rallye, desátého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Český závodník bude společně s jedničkou továrního týmu Ford Tonim Gardemeisterem na asfaltových tratích bojovat i o body do hodnocení značek.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta

Článek

"Pokud všechno půjde hladce, věřím, že máme šanci na dobrý výsledek," řekl devětadvacetiletý Kresta v tiskové zprávě týmu. Rodák z Trnavy na Zlínsku startoval v Německu dvakrát, ani jednou však nedojel do cíle. V roce 2003 zde však se soukromým peugeotem vyhrál rychlostní zkoušku, což se žádnému jinému Čechovi nepodařilo.

Kresta se již v okolí Trevíru připravuje a očekává zejména problémy s předpovědí počasí. "Počasí a předpovědi se mění velmi rychle. Výběr pneumatik dlouhou dobu předem není příliš šťastný," uvedl na internetových stránkách fansforkresta.cz.

K optimismu ho naopak svádějí výsledky testů, které v minulých dnech absolvoval. "Naše poslední testy byly fantastické. Poprvé jsme zkoušeli Focus WRC na asfaltu a byl to pro mě neuvěřitelný pocit," řekl Kresta, který odjel celkem 450 km na suchém i vlhkém asfaltu. "Mohl jsem si vše řádně vyzkoušet a bylo to opravdu super," pochvaloval si.

Po šesti měsících jej bude navigovat Tománek, jehož problémy s krční páteří již pominuly, a tak nahradil Jana Možného. "Oba se s Jendou na další společný start velmi těšíme. Nedělní etapa bude hodně podobná podmínkám, jaké známe z České republiky, takže se tu budeme cítit jako doma," dodal Kresta.

Reklama

Související témata: