Hlavní obsah

Obr Koller se v Monaku proháněl závodním speciálem. Nejdříve měl strach, zda se do Fiesty vejde

Praha

V den startu legendární Rallye Monte Carlo se do závodního speciálu připraveného k soutěži nasoukal i Jan Koller, bývalý český fotbalový útočník, který žije v Monaku. Na krátký čas usedl ve Fordu Fiesta WRC po boku Martina Prokopa, kde nahradil tradičního navigátora Jana Tománka.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Jan Koller, bývalý fotbalový reprezentant, ve Fordu Fiesta WRC po boku Martina Prokopa.

Článek
Fotogalerie

V rámci propagace šampionátu probíhaly v Monaku na trati, kde se běžně prohání monoposty formule 1, jízdy elitních závodníků automobilového šampionátu, po jejichž boku seděly místní celebrity. „Nejznámějším Čechem žijícím v Monaku je Honza, tudíž promotérova volba byla celkem jasná," vykládal Martin Prokop, devátý muž loňského pořadí mistrovství světa.

„Honza přišel vystrašený. Nebál se jízdy, ale měl strach, zda se do auta vůbec vejde. Nakonec byl Ford jediný vůz, do něhož se nasoukal. Ale nakonec vše dobře dopadlo," líčil s úsměvem Prokop v narážce na fakt, že historicky nejlepší kanonýr české fotbalové reprezentace měří 202 centimetrů, což je o pár desítek více než Jan Tománek usedající běžně do sedačky navigátora.

„Lidé Honzu Kollera v Monaku pořád obrovsky uznávají. Po cestě ke startu uzavřeného úseku jsme pokecali, on se uklidnil a trať si skutečně užil," líčil český automobilový závodník, že kilometry na trati sloužící běžně pilotům mistrovství světa formule 1 vstřebal bývalý fotbalový snajpr bez problémů: „Myslím, že byl jediným spolujezdcem na světě, jenž z Fiesty WRC viděl, protože to auto má extrémně nízko posazenou sedačku a prakticky žádný z navigátorů venku nic nevidí."

Reklama

Související témata: