Hlavní obsah

Ogier obhájil triumf v Rallye Monte Carlo

Monte Carlo

Francouz Sébastien Ogier vyhrál Rallye Monte Carlo a obhájil tak loňské vítězství, zároveň zahájil cestu za třetím titulem mistra světa v řadě. Martin Prokop skončil devátý. Český jezdec tak vyrovnal svůj druhý nejlepší výsledek ve slavné soutěži.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Sébastien Ogier s Volkswagenem Polo WRC na trati Rallye Monte Carlo

Článek
Fotogalerie

Do závěrečného dne vstupoval Prokop na osmé příčce, ale neodolal stíhací jízdě devítinásobného světového šampiona Sébastiena Loeba, který ho předstihl po vítězství v předposlední rychlostní zkoušce.

„Jsme na bodech, kterých v konkurenci továrních týmů není nazbyt. Ale chceme a musíme předvádět víc," uvedl Prokop na facebooku. „Není to špatný výsledek, ale poslední dva dny byly strašné. Nemůžeme pokračovat v tomhle stylu. Na poslední zkoušce jsem jel naplno, ale čas je hrozný," postěžoval si po 15. místě v závěrečném měřeném úseku, v němž na deseti kilometrech ztratil na nejrychlejšího Brita Krise Meekea přes 20 sekund. V celkovém pořadí ho však udržel za sebou na desáté pozici.

Loeb, jenž se vrátil do rallyeového šampionátu jen na skok, přišel o naději na lepší výsledek poté, co v pátek poškodil vůz. Do té doby sváděl souboj o prvenství se svým nástupcem na trůnu Ogierem. Tomu pak k 25. vítězství v kariéře stačilo už jen kontrolovat náskok na prvním místě, který nakonec činil 58 sekund.

Rallye skončila trojnásobným triumfem Volkswagenu, neboť za Ogierem skončili jeho týmový kolega Fin Jari-Matti Latvala a Nor Andreas Mikkelsen z druhého továrního týmu VW.

Mistrovství světa bude pokračovat v polovině února ve Švédsku.

Reklama

Související témata: