Hlavní obsah

Hirvonen pojede v Japonsku s Fabií

Tovární tým Škoda Motorsport angažoval pro Japonskou rallye Mikka Hirvonena. Finský pilot doplní na přelomu září a října v barvách nejhoršího týmu letošního mistrovství světa tradiční jedničku Němce Armina Schwarze.

Foto: Ford

Mikko Hirvonen

Článek

Mikko se poprvé v MS představil v roce 2002 a rychle upoutal pozornost továrních týmu Ford a Subaru, za které v uplynulých dvou sezonách jezdil. Jeho nejlepšími umístěními jsou čtvrtá místa v loňské Argentinské a Australské rallye. Přes omezený počet startů dokázal i v letošní sezoně skončit na pátém místě v Řecku, stejně jako na domácí soutěži ve Finsku.

Fin letos příliš možností k porovnání se světovou špičkou neměl, dojel ale pátý v Akropolis rallye a ve Finsku, kde bojoval místo Romana Kresty v barvách Fordu o body do šampionátu značek.

"Nemohu se dočkat každé další příležitosti. Jsem opravdu zvědav, jakého výsledku se nám podaří dosáhnout. Japonsko je velmi zrádnou soutěží s rychlými šotolinovými tratěmi. Nebudu mít příliš času, abych se s Fabií důkladně seznámil, ale jsem si jist, že to bude velmi příjemné svezení,” uvedl v týmové zprávě Hirvonen, jehož zdobí loňská čtvrtá místa z Argentiny a Austrálie.

Reklama

Související témata: