Hlavní obsah

McRae zvolil po návratu opatrný start

CARDIFF

Po první rychlostní zkoušce (RZ) Britské rallye byl Skot Colin McRae na nelichotivém 15. místě. Je však třeba vzít v potaz, že se s Fabií WRC teprve seznamuje. Zajel o více než půl minuty lepší čas než jeho týmový kolega Němec Armin Schwarz. Opatrnější start skotský pilot zvolil podle svých slov vzhledem k podmínkám na trati.

Foto: Škoda Motorsport

Skot Colin McRae ve voze Škoda Fabia WRC v servisní zóně Britské rallye 2005.

Článek
Fotogalerie

"První dvě erzety byly tak kluzké, že by byla hloupost se pokoušet o jakýkoli útok," řekl s odkazem na testy, které probíhaly na suchu. S Fabií WRC najel McRae před rallye více než 800 kilometrů. McRaeho nicméně pokořil jeho chráněnec a žák Kris Meeke, který při premiéře s vozem WRC jede se subaru. Zajel o bezmála pět sekund lepší čas a byl na 12. místě.

Po druhé RZ již McRae na vedoucího Francouze Sebasiana Löeba s citroënem ztrácel minutu, zatímco Schwarz více než tři minuty. Ve třetí rychlostní zkoušce se však Skot našel a zabojoval jako za starých časů. Výsledkem bylo šesté místo a posun v průběžném hodnocení na devátou příčku.

Po osmnáctiměsíčním volnu byl se svým výsledkem více než spokojen a pochvaloval si, že zatím vychází vše lépe než předpokládal. "Jestliže pojedu stejným způsobem pak je velká naděje, že týmu zajistím dosud nejlepší výsledek," zopakoval po třetí erzetě své odhodlání.

"Během odpoledne auto na nerovnostech trochu poskakovalo, takže na zítřek musíme upravit nastavení," řekl v pátek. "Věřím, že můžeme naši pozici zlepšit, protože rozestupy jsou velmi těsné," dodal.

Piloti Škody přenocují na 13. a 21. místě

McRae nezapomněl vystřihnout pochvalu Meekemu, který do servisní zóny po půlce první etapy dojel na 14. místě. "Očekával jsem to od něj," řekl mistr světa z roku 1995.

Ve zbývajících třech rychlostních zkouškách se McRae pohyboval až ve druhé desítce. První etapu Britské rallye tak se ztrátou více než dvou minut na Loëba zakončil na 13. místě, zatímco Schwarzovi patřila pozice 21. Němec za Francouzem zaostává o více než pět minut.

Schwarze provázely technické problémy

Armin Schwarz měl v první etapě Britské rallye technické potíže s intercomem. "Klaus odvedl kus dobré práce, když mě navigoval rukama," řekl Schwarz. "Ale pokud jde o výsledek, myslím, že soutěž pro mě skončila ještě dříve, než začala," dodal.

Colinově umění bezmezně důvěřuje šéf týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier. První etapu podle něj zajel "v těžkých podmínkách s rozvahou." Je přesvědčen, že pro druhou etapu má dobrou výchozí pozici. "Měl by být schopen předvést rychlost, jakou jsme viděli minulý týden během testů," uvedl Mühlmeier.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články