Hlavní obsah

Märtin po tragické havárii vynechá Japonskou rallye

PRAHA

Jezdec továrního týmu Peugeot Markko Märtin se na přelomu září a října nepostaví na start Japonské rallye. Estonský jezdec se vyrovnává se ztrátou svého spolujezdce Michaela Parka, jenž zahynul při nehodě v průběhu závěrečné etapy Britské rallye. Vedení týmu dokonce uvažuje, zda předčasně neukončí sezónu.

Foto: Peugeot

Markko Märtin s peugeotem na v cíli Mexické rallye.

Článek

"Märtinova účast v Japonsku je naprosto nemyslitelná. To, co se stalo, je ještě příliš čerstvé," řekl televizní stanici Eurosport ředitel týmu Peugeot Jean-Pierre Nicolas. Märtin havaroval dvě erzety před koncem víkendové Britské rallye, z nárazu do stromu sice vyvázl nezraněn, jeho devětatřicetiletý kolega a kamarád byl však na místě mrtev.

"Markko na tom není dobře psychicky. Už navštívil ženu Michaela Parka a také chce znovu vidět auto a místo nehody. Chce pochopit, co se vlastně stalo, protože si vůbec nic nepamatuje," řekl Nicolas.

Peugeot stále zvažuje, zda po tragické události neukončí předčasně sezónu, která má stejně být pro francouzskou stáj poslední ve světové rallye. "Snažíme se oklepat a myslet na budoucnost, ale moc nám to nejde," dodal Nicolas.

Ten již požádal motoristickou federaci FIA, aby mohl nahlásit jméno druhého jezdce pro Japonsko později, než ukládají řády. Pokud by Peugeot skutečně v seriálu pokračoval, Märtinovo místo zřejmě zaujme Daniel Carlsson, jehož tým při některých rallye využívá jako třetího jezdce.

Reklama

Související témata: