Hlavní obsah

McRae chce zpět. Bude jezdit pro Škodu?

PRAHA

Seriál mistrovství svět v rallye by mohl v příští sezóně obohatil svou účastí mistr světa z roku 1995 Skot Colin McRae. Při Britské rallye hájil barvy týmu Škoda Motorsport a při svém návratu zajistil pro český tým tři body do hodnocení značek a dva body v hodnocení jezdců. Zážitek z domácí tratě mu podle jeho slov ukázal jak moc se chce do rallyeového kolotoče vrátit.

Foto: Škoda Motorsport

Skot Colin McRae ve voze Škoda Fabia WRC v servisní zóně Britské rallye 2005.

Článek

"Užil jsem si to a jen mě to utvrdilo v tom, jak moc se chci k tomuto sportu vrátit," řekl McRae pro internetový server Crach.net. V rozhovoru pro britský magazín Autosport pak nevyloučil, že by se mohl v příštím ročníku objevit jako tovární pilot mladoboleslavského týmu.

"Přemýšlím o příští sezóně, ale zdaleka nic není rozhodnuto. Celá věc je opravdu pouze v rukou Škody. Vůz má velký potenciál, záleží však na členech týmu, kam budou chtít směřovat," prohlásil. Britskou rallye, kterou poznamenala smrt navigátora Michaela Parka, dojel McRae na sedmém místě.

Zůstat či odejít, přemýšlí v týmu

Nepřesvědčivé výsledky týmu v průběhu šampionátu však přivedly vedení automobilky Škoda Auto k úvahám, zda v seriálu zůstat či nikoli. Start McRae na Britské rallye však vyvolal o škodovácký tým ohromný zájem. "Colin zajel velmi dobrou soutěž. Mohli jsme být také spokojeni se zájmem o značku Škoda, který jeho start vyvolal," pochvaloval si šéf týmu Martin Mühlmeier.

Konečné rozhodnutí tak automobilka odložila na říjen či listopad. Navíc se v zákulisí spekuluje o druhém startu McRae v letošním ročníku s Fabií WRC. Podle serveru Crash.net by Skot mohl jet poslední díl seriálu v Austrálii.

V příští sezóně budou mít týmy z čeho vybírat. Svůj konec v šampionátu již dříve oznámily francouzské týmy Citroën a Peugeot. Volní tak budou úřadující mistr světa Sebastian Loeb či Marcus Grönholm.

Reklama

Související témata: