Hlavní obsah

Loeb neskládá zbraně, bitva není u konce

PRAHA

Tuhý boj očekává v závěru letošního ročníku mistrovství světa v rallye již jistý šampión Sébastien Loeb. Jezdec Citroënu, jemuž se podařilo obhájit loňský titul díky druhému místu ve víkendové Japonské rallye, chce maximálně pomoci svému týmu k vítězství v Poháru konstruktérů a rád by prodloužil svou rekordní sérii vítězství v jedné sezóně.

Foto: Citroën

Posádka továrního týmu Citroën Sébastien Loeb (vpravo) a Daniel Elena

Článek

Loeb si po úspěšné obhajobě stanovil na závěr sezóny tři cíle: konečně vyhrát světovou soutěž na domácí půdě, vylepšit svůj vlastní rekord v počtu výher, který drží s osmi vítězstvími, a přispět k triumfu Citroënu v hodnocení značek. Francouzská stáj se po letošní sezóně se světovým šampionátem rozloučí a pokud s pomocí svého esa uspěje, získá svůj čtvrtý titul v Poháru konstruktérů.

Podle Loeba ale nebude konec roku procházkou růžovým sadem. "Jezdecký šampionát je sice rozhodnutý, čeká nás ale ještě mnoho tvrdé práce. Než jsem si zajistil obhajobu titulu, snažil jsem se jít za vítězstvím v každé soutěži. A víte sami, že pořád se zkrátka vyhrávat nedá," podotkl Loeb po skončení Japonské rallye.

Francouzský jezdec nicméně připustil, že jistota královské koruny přece jen sníží tlak, kterému čelil před startem soutěže v Japonsku. "Na začátku rallye jsem cítil velkou tíhu odpovědnosti. Opět jsme se ale mohli stoprocentně spolehnout na vůz. Citroën odvedl skvělou práci a můj titul patří celému týmu. Teď udělám vše pro to, abychom mohli stejně jako loni slavit double," má jasno.

Francouzská stáj po třináctém podniku šestnáctidílného seriálu MS vede pořadí hodnocení značek se 150 body, druhý Peugeot ztrácí dvadvacet bodů. Světový šampionát pokračuje ve dnech 21. - 23. října Korsickou rallye.

Reklama

Související témata: