Hlavní obsah

Ogier nevyhraje v Argentině ani letos, zastavila ho technika. Prokop je šestý

Francouzský pilot Sébastien Ogier ani letos s největší pravděpodobností nezvítězí v Argentinské rallye, což je poslední soutěž v kalendáři mistrovství světa, kterou ještě nevyhrál. Dvojnásobný mistr světa musel hned v páteční první rychlostní zkoušce odstavit svůj Volkswagen Polo, a pokud se do rallye v sobotu vrátí, tak s velkou penalizací.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Sébastien Ogier

Článek

Jednatřicetiletý Ogier sice vyhrál úvodní čtvrteční erzetu, celkově druhou ale v pátek nedokončil. Zhruba šest kilometrů před cílem zřejmě kvůli problémům motoru zastavil a nemohl pokračovat.

Přišel tak nejen o možnost vítězné premiéry v Argentině, ale také o šestou výhru v MS za sebou, čímž by vyrovnal rekordní sérii krajana a předchůdce na trůnu Sébastiena Loeba.

Do vedení se dostal Brit Chris Meeke se citroënem a útočí na první vítězství v kariéře. Po sedmi erzetách má v čele náskok minuty a osmi sekund před Norem Madsem Östbergem v dalším citroënu. Třetí je Fin Jari-Matti Latvala, Ogierův týmový kolega a loňský vítěz.

Českému jezdci Martinu Prokopovi s fordem, který před třemi lety čtvrtým místem v Argentině zaznamenal nejlepší výsledek v kariéře, patří průběžně šestá pozice.

Argentinská rallye, čtvrtý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) 1:44:47,8
2. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Citroën DS3) -1:08,4
3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -1:23,5
4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:54,2
5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -1:59,7
6. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -3:27,4

Reklama

Související témata: