Hlavní obsah

Škoda se vrací do rallyeového MS, v Portugalsku nasadí dva vozy

Mladá Boleslav

Tovární tým Škoda Motorsport se po dvou letech vrací do seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. V nadcházející Portugalské rallye se s novým vozem Škoda Fabia R5 představí Fin Esapekka Lappi a Pontus Tidemand ze Švédska. Oba pojedou v kategorii WRC2.

Foto: Zdeněk Sluka

Esapekka Lappi, pilot továrního týmu Škoda Motorsport.

Článek

"Mistrovství světa je pro nás mimořádná výzva. V Portugalsku jde v první řadě o to, abychom otestovali vůz Fabia R5 v náročných podmínkách. Rallye si od auta i posádky vyžádá vše," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Mladoboleslavská automobilka zatím nasadila vůz, který nahradil úspěšnou fabii 2000, zatím jen do jednoho závodu. Jan Kopecký s ním ovládl Rallye Šumava Klatovy.

"Po mnoha měsících přípravy je to konečně tady. Jsme natěšení na první start s novým vozem. A to, že je to hned v mistrovství světa, je fantastické," řekl Lappi, který v dubnu 2013 jako poslední hájil barvy Škody v MS a v Portugalsku kategorii WRC2 ovládl.

"Bylo by samozřejmě úžasné, kdybychom mohli na tento úspěch rovnou navázat. Ale nejprve si musíme nové auto osahat, kromě toho je trať úplně nová," uvedl finský pilot.

Vedle Lappiho a Tidemanda čeká o nadcházejícím víkendu start i Kopeckého, který se představí na Rallye Český Krumlov.

Reklama

Související témata: