Hlavní obsah

Škoda startuje tam, kde končila triumfem

Praha

Po dvouleté odmlce se tým Škoda Motorsport vrátí během nadcházející Portugalské rallye do seriálu mistrovství světa. S vozem Fabia R5 se představí v soutěžích vypsaných v kategorii WRC2. Lídrem týmu je Fin Lappi. V Portugalsku jej doplní Švéd Tidemand, jehož v druhém voze ve vybraných rallye vystřídá Čech Kopecký.

Foto: www.skoda-auto.cz

Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 na trati Šumavské rallye 2015.

Článek

„Mnoho měsíců příprav je za námi, teď hladina mého adrenalinu dosáhla maximální hranice. Jsem obrovsky natěšený na první soutěžní start s Fabií R5. A je fantastické, že debut absolvuju v soutěži mistrovství světa," rozplývá se Esapekka Lappi.

Právě v Portugalsku se Škoda se světovým šampionátem v dubnu 2013 loučila. Triumfálního vítězství ve své třídě s náskokem jedenácti minut dosáhl Lappi tehdy ještě se Škodou Fabia S2000. „Nepřeju si nic jiného než zase soutěž ovládnout. To by byl úžasný návrat. Ale vím, že po mnoha tisících kilometrů testování si musím nové auto osahat v soutěži. Navíc je trať úplně nová," nenechává se unést Lappi.

Ochuzeni nebudou ani fanoušci přímo v Česku, neboť během víkendové Rallye Český Krumlov bude se Škodou Fabia R5 startovat Jan Kopecký, jenž vyhrál úvodní podnik domácího mistrovství na Šumavě.

Reklama

Související témata: