Hlavní obsah

Suverénní Loeb vede Korsickou rallye, Kresta je šestý

AJACCIO

Francouzský pilot Sébastien Loeb zatím na Korsice dokazuje, že mistrovský titul pro letošní rok je ve správných rukou. Jezdec týmu Citroën vyhrál v domácí rallye všech osm rychlostních zkoušek a po druhé etapě vede o půldruhé minuty. Roman Kresta si oproti pátku polepšil na šestou příčku. Loeb má v čele náskok 90 vteřin před Finem Tonim Gardemeisterem na fordu.

Článek

Gardemeister dopoledne využil technických problémů dvojky Citroënu Francoise Duvala. Belgičan měl potíže s brzdami a z druhého místa se během prvních dvou erzet propadl na pátou příčku. Odpoledne si však alespoň o jednu pozici opět polepšil.

U Citroënu nicméně mohou být relativně v klidu ohledně Poháru konstruktérů, k jehož obhajobě je přiblížil páteční výpadek Marcuse Grönholma. Exmistr světa již po potížích s převodovkou svého peugeotu do druhé etapy nenastoupil, což pro stáj loučící se s MS znamená v podstatě konec veškerých nadějí v soutěži značek.

Schwarz už nepokračuje

Kresta se posunul na šestou příčku díky výpadku svého španělského konkurenta Daniela Soly se soukromým fordem, jenž v šesté vložce vylétl z trati a odstoupil. Nepokračuje už ani jednička stáje Škoda Armin Schwarz - zkušený Němec skončil po dnešní první erzetě kvůli technické závadě.

Druhá fabie pro hodnocení značek Alexe Benguého se drží na bodovaném sedmém místě. Francouzský pilot se sice v pátek přiblížil Krestovi na dvě sekundy, tovární jezdec Fordu však jeho nápor dnes odrazil a vybudoval si třičtvrtěminutový náskok. Jan Kopecký s další škodovkou poskočil na dvanáctou pozici.

Korsická rallye, čtrnáctý podnik mistrovství světa v automobilových soutěží, vyvrcholí v neděli závěrečnou etapou se čtyřmi rychlostními zkouškami.

Korsická rallye - výsledky po druhé etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën)2:38:10,7 hod
2. Gardemeister (Fin./Ford)+1:30,5
3. P. Solberg (Nor./Subaru)+1:55,1
4. Duval (Belg./Citroën)+2:19,7
5. Sarrazin (Fr./Subaru)+2:27,7
6. Kresta (ČR/Ford)+3:56,1
7. Bengué (Fr./Škoda)+4:41,9
...
12. Kopecký (ČR/Škoda)+8:44,4

Reklama

Související témata: