Hlavní obsah

McRae bude znovu bojovat za Škodu, pojede v Austrálii

Po úspěšném návratu na tratě mistrovství světa s týmem Škoda Motorsport během nedávné Britské rallye se Colin McRae i jeho navigátor Nicky Grist znovu posadí za volant tovární Fabie WRC 05. Postaví se s ní na start závěrečného podniku letošní sezóny, Australské rallye. Ta proběhne od 10. do 13. listopadu.

Foto: pro Právo Zdeněk Sluka

Colin McRae za volantem Fabie WRC.

Článek

Na Britské rallye dojel sedmatřicetiletý McRae na sedmém místě, což je druhý nejlepší výsledek Škody v tomto roce. "Austrálie je podnik, na který se vždy rád vracím i přesto, že jeho povrch a charakter tratí z něj dělá jednu z nejnáročnějších soutěží šampionátu. Zajel jsem tu několik dobrých výsledků," prohlásil McRae v tiskové zprávě týmu.

Bývalý šampion věří, že i v Austrálii je schopen zajet dobrý výsledek. "V Británii bylo vidět, čeho je Fabia WRC 05 schopna. Myslím, že bychom mohli dosáhnout dalšího dobrého výsledku. Nahrávat nám bude i naše startovní pozice," dodal skotský jezdec.

Angažování McRae si pochvaloval vedoucí týmu Škoda Martin Mühlmeier. "Jsem potěšen tím, že Colin souhlasil s dalším startem za náš tým. Jeho zkušenost s touto náročnou soutěží bude velmi důležitá. Víme, že předvede stoprocentní nasazení a pokusí se pro nás na závěr sezóny dosáhnout co nejlepšího výsledku," řekl německý šéf.

McRae startoval v Austrálii v letech 1993 až 2003 jedenáctkrát. Osmkrát přitom dojel do cíle a vždy se umístil mezi šesti nejlepšími. V roce 1994 australskou soutěž vyhrál a svůj úspěch si zopakoval ještě o tři roky později.

Reklama

Související témata: