Hlavní obsah

Vsetínskou sprintrallye vyhrál Vojtěch

VSETÍN

Vítězem posledního klání mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích, OMV Würth Valašské sprintrallye 2005, se stal Štěpán Vojtěch. Nic to však nezměnilo na tom, že z celkového prvenství v šampionátu se radoval Václav Pech, který si titul zajistil již v předstihu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Štěpán Vojtěch na trati Waldviertel rallye

Článek

Česká jednička na Vsetínsku skončila krátce po ranním startu a stejně jako v předešlém závodě "velkého" mistrovství v Třebíči tak příliš dlouho své fanoušky na trati nebavila. Zatímco minule Pech odstoupil po technických problémech svého fordu hned v první rychlostní zkoušce, tentokrát nedojel do cíle kvůli žaludečním potížím.

Vojtěchovi se tak otevřela cesta k vítězství již dopoledne po druhé rychlostní zkoušce, ve které Pech dosáhl nejhoršího času a bezprostředně po jejím projetí skončil. Liberecký pilot, který skončil letos v "malém" i "velkém" mistrovství druhý, si tak mohl soutěž v klidu užívat a bez problémů si dojel pro výhru.

Boj o druhé místo pro sebe nakonec rozhodl Jan Kopecký, který se na českých tratích představil pouze necelý týden poté, co na Katalánské rallye obsadil v barvách továrního týmu Škoda Motorsport životní osmé místo. Tentokrát však nestartoval se speciálem Fabia WRC, ale "dvoukolkou" Fabia Kit Car. Třetí skončil Zdeněk Vlček s produkčním mitsubishi.

Neoficiální výsledky:
1.Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)39:38,1 min.
2.Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia KC)+ 2:38,0
3.Z. Vlček, J. Pech (Mitsubishi Lancer EVO VI)+ 2:46,3
4.Štěpánek, Omelka (Subaru Impreza STi)+ 2:52,5
5.Červenka, J. Volf (Mitsubishi Lancer EVO VIII)+ 3:05,1
6.Chvojka, Chvojková (Mitsubishi Lancer EVO VIII)+ 3:12,4

Reklama