Hlavní obsah

Šok pro jezdce rallye! Co to vyrazilo z vinice?

Trier

To se hned tak nevidí. Naštěstí řidič stačil šlápnout na brzdy, i když rozhled měl mizerný. Nečekaná překážka navíc uhnula. Drsný střet byl zažehnán. Ale byl to okamžik hrůzy. Belgičan Thierry Neuville si mohl pořádně oddechnout při testech na trati srpnové Německé rallye. Na soutěžní jezdce čekají občas překvapivé momenty, ale tenhle byl zcela mimořádný. Z vinice vjel do cesty Neuvillova hyundaie traktor.

Traktor vjel do cesty.

 
Článek

O body do MS se na německých tratích bude bojovat až v srpnu. Neuville bude kolem Trieru obhajovat vítězství, ale možnost zkoušet využil už teď. A hned tak na to sedmadvacetiletý pilot asi nezapomene.

Projíždět vinicí se ukázalo jako poněkud zrádné. Původně v porostu skrytý traktor se ukázal jako nebezpečná překážka. I pro jeho řidiče byla situace poněkud nepřehledná, výhled na silnici měl rovněž velmi bídný, nicméně zřejmě měl alespoň brát v potaz, že na silnici uprostřed vinice se cosi děje a volit opatrnější manévry. Prostě dát přednost.

V pravou chvíli však ukázal bleskovou reakci, zařadil zpátečku asi tak rychle jako ještě nikdy v životě. Traktor i vůz v tomto ročníku MS celkově pátého jezdce zůstaly celé.

Reklama

Související témata: