Hlavní obsah

Hirvonen si po odchodu z rallyeového MS vyzkouší Dakar

Bývalý tovární jezdec Fordu, Citroënu a Subaru Mikko Hirvonen z Finska se představí na příštím ročníku Rallye Dakar. Čtyřiatřicetiletý pilot, který loni opustil seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích, podepsal smlouvu s elitním týmem X-Raid a pojede tak se speciálem Mini All4 Racing.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Mikko Hirvonen ještě jako pilot továrního týmu Citroën.

Článek

"Jsme rádi, že jsme s Mikkem podepsali smlouvu. Bude přínosem pro náš tým i pro celý Dakar," uvedl šéf týmu Sven Quandt.

Hirvonen už má za sebou testování v Maroku a na konci měsíce se představí v závodě Baja Aragon ve Španělsku. "Při testu byl impozantní a na novém terénu se cítil výborně. Je nám ale jasné, že nikdo nesmíme mít vysoká očekávání z debutu na Dakaru. Je to jedinečná událost a Mikko musí získat ještě hodně zkušeností," podotkl Quandt.

To si dobře uvědomuje i Hirvonen. "Je to o zkušenostech. Dakar je dlouhý a duny jsou úplně jiný svět. Takže dojet do cíle bez velkých problémů a zapadnutí by byl na začátek úspěch," uvedl Hirvonen, který bude spolupracovat se zkušeným navigátorem Michelem Perinem, čtyřnásobným vítězem Dakaru.

Reklama

Související témata: