Hlavní obsah

Kresta při Australské rallye pokřtí Ford pro rok 2006

PRAHA

Tovární tým Ford nechce čekat s premiérou vozu Focus WRC 06 až na začátek příští sezóny a nasadí jej už při závěrečném podniku letošního mistrovství světa v rallye v Austrálii. První ostrý test s novou zbraní britského týmu podstoupí u protinožců o nadcházejícím víkendu i Roman Kresta.

Foto: NOVINKY/Andrej Poliak

Ford Focus WRC 2006 na brněnském Autosalónu 2005.

Článek

"Jsem z nového focusu nadšený. Byl jsem si v M-Sportu po Katalánsku vyzkoušet a upravit svou sedačku a svezl jsem se s ním pomalým tempem kolem základny týmu asi 300 metrů," řekl devětadvacetiletý Kresta v oficiální tiskové zprávě.

Už dopředu se těšil na čtvrteční dopoledne a zkušební erzetu, při které bude dolaďovat nastavení vozu. "Už teď se nemohu dočkat jízdy v plném tempu. Technologie je fantastická, ale to se dalo od zcela nového focusu očekávat," uvedl.

Zákaz fotografování

Momentálně se v Austrálii věnuje tréninkům a projížděním tratí. Závodní vůz stojí zakrytý v servisu, aby jej nikdo nemohl fotit. "Ani během závodu nebude smět nikdo fotografovat v servisní zóně například motor, vnitřek vozu nebo různé díly. Na trati samozřejmě ano, ale v servisu nic," uvedl Kresta na internetových stránkách fansforkresta.cz.

Rodák z Trnavy na Zlínsku bude v Austrálii startovat poprvé, v roce 2002 se zde na rallye byl jen podívat. "Byl jsem se svým bývalým týmem. Neabsolvoval jsem sice seznamovací jízdy, ale některé tratě jsem si projel, abych poznal jejich charakter," uvedl Kresta.

To mu prý ale nyní moc nepomůže. "Vůbec nic si z toho nepamatuji. Zkoušky se jedou jinak a navíc je to již dlouhá doba. Rozpisy tedy píšeme znova," řekl. "Pojede se opravdu rychle, trať vede v lesích po velmi úzkých cestičkách. Stromy jsou velmi blízko tratě, takže si nesmíme dovolit žádnou chybu," prohlásil Kresta, osmý jezdec průběžného pořadí MS.

Reklama

Související témata: