Hlavní obsah

Pro Krestu místo ve Fordu asi nezbyde

LONDÝN

Jezdci Markko Märtin a Mikko Hirvonen jsou hlavními favority na místo druhého pilota v továrním týmu Ford pro příští sezónu mistrovství světa v rallye. Šéf stáje Malcolm Wilson zúžil počet kandidátů a podle všeho je jasné, že Roman Kresta se na soupisku pro nadcházející ročník šampionátu nedostane.

Foto: Ford Motor/Ralph Hardwick

Estonec Markko Märtin

Článek

Wilson své rozhodnutí vysvětlil v rozhovoru pro britský motoristický magazín Autosport s tím, že poslední slovo padne po závěrečném podniku letošního MS v Austrálii, který se jede tento víkend.

Ford u protinožců poprvé nasadí model Focus WRC 06 a právě výsledek žhavé novinky bude zřejmě jazýčkem na vahách při Wilsonově rozhodování. Pokud se totiž ukáže, že je nový Ford dostatečně připravený a investice do jeho vývoje by už nemusely příliš stoupat, pak by se zřejmě do týmu mohl po ročním angažmá u Peugeotu vrátit Märtin.

Hirvonen je proti tomu 'lacinější' variantou, protože narozdíl od estonského jezdce by musel - podobně jako letos Kresta - do týmu přinést peníze od sponzorů.

Letošní dvojice týmu Ford - Fin Toni Gardemeister s Krestou - tak zřejmě skončí. Již jistou jedničkou pro příští sezónu je dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm z Finska, jenž letos uzavře angažmá v odcházejícím Peugeotu. Nadějí českého pilota by mohla být jen několik dní stará zpráva, že Ford uvažuje ještě o druhém, 'poloprofesionálním' týmu, který by podporoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články