Hlavní obsah

Německé rallye dominuje tým Volkswagen, vede Ogier. Prokop narazil do stromu

Trevír

Německé rallye vládnou po první etapě vozy týmu Volkswagen, jenž po návratu do mistrovství světa v roce 2013 touží v domácí soutěži po prvním vítězství. Po úvodních osmi rychlostních zkouškách vede mistr světa Sébastien Ogier z Francie o 9,5 sekundy před svým finským stájovým kolegou Jarim-Mattim Latvalou.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Sébastien Ogier na trati Německé rallye.

Článek

Dominanci Volkswagenu na tratích v okolí Trevíru zatím potvrzuje Nor Andreas Mikkelsen, jenž je třetí s odstupem 34,9 sekundy. Nejlepším pilotem jiné značky je tak na čtvrtém místě Španěl Dani Sordo z týmu Hyundai, jenž ztrácí 1:06. O dvě sekundy za ním je jeho belgický kolega Thierry Neuville, který si loni v Německu připsal první vítězství v mistrovství světa.

Martin Prokop, jenž předloni čtvrtou pozicí v Německu vyrovnal svůj nejlepší výsledek v MS, je průběžně dvanáctý s odstupem 3:48. Český pilot ztratil zhruba 90 sekund v šesté erzetě, v níž dvakrát opustil trať, přičemž v prvním případě narazil do stromu.

"Den začal opravdu dobře, ale od té nehody jsem myslel jen na to, abychom se dostali do cíle. Tým čeká hodně práce," řekl Prokop po skončení etapy.

Hned za pravidelným účastníkem MS je třináctý Jan Kopecký, jenž se postavil na start soutěže mistrovství světa WRC po sedmi letech. Tovární jezdec Škody zaostává za Prokopem o 18 sekund. "V autě se cítím skvěle. Užíváme si každý metr," řekl pátý muž Německé rallye z roku 2007.

Rallye pokračuje v sobotu devíti rychlostními zkouškami, v neděli vyvrcholí čtyřmi testy.

Německá rallye, podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) 1:19:13,5
2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -9,5
3. Mikkelsen, Floene (Nor./VW Polo-R) -34,9
4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:06,8
5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:08,7
6. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -1:22,1,
...12. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -3:48,6
13. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -4:07,2
56. Brož, Prokorát (ČR/Ford Fiesta R2) -23:14,8.

Reklama

Související témata: