Hlavní obsah

Kopecký chce ve Zlíně využít hned první mečbol a slavit mistrovský titul

Praha

Jako pomyslný král asfaltových soutěží nastoupí Jan Kopecký na start Barum rallye, která se jede od pátku do neděle na Zlínsku. Pilot Škody Fabia R5 během minulého víkendu deklasoval soupeře při Německé rallye, která je brána za vrchol MS na tvrdém povrchu. Navíc doma ve čtyřech soutěžích nenašel přemožitele a bude útočit na titul.

Foto: www.skoda-auto.cz

Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 na trati Rallye Hustopeče.

Článek
Fotogalerie

„Chci využít hned první mečbol," netají Kopecký, že by mistrovskou korunovaci nerad odkládal. Právem se může cítit velmi sebevědomě. V Německu ovládl 11 z 19 měřených testů a po 373 kilometrech měl v cíli náskok přes čtyři minuty. „Pomohly mi vzpomínky na životní výsledek v podobě pátého místa v MS právě v Německu před osmi lety. Jel jsem od první erzety na sto procent. Soupeřům jsme nadělili šest vteřin, a pak pokračovali ve stejném duchu až do cíle. Moc jsem si rallye užil," vypravuje Kopecký.

Doma ovládl soutěže na Šumavě, v Českém Krumlově, Hustopečích i mladoboleslavskou Bohemia rallye. Ve Zlíně bude hlavním favoritem. Tím spíše, že v letech 2009, 2011 a 2013 Barum rallye vyhrál. „Nebudu říkat, že jsem na asfaltu nepřemožitelný. Ale když se daří, každý má vyšší sebevědomí," říká Kopecký.

V čele domácího šampionátu má náskok 115 bodů na Václava Pecha. „Mám na paměti, že pokud pokazíme Barum rallye i poslední závod domácího šampionátu na Šumavě, bude slavit konkurence. Stát se může cokoliv. Defekt, technická závada, moje chyba. Pokora mi nechybí," ujišťuje Kopecký, že nelétá v oblacích.

A jaká je pravděpodobnost, že nezvládne dvě asfaltové soutěže za sebou? „To už je moc filozofie. Raději pojedu ve Zlíně od prvního kilometru na plno a uvidím, jestli to bude stačit," má jasný plán Kopecký, jehož případný triumf by znamenal pro tovární tým Škoda první celkové prvenství s novou Fabií R5.

Reklama

Související témata: