Hlavní obsah

Na čtvrtý pokus chce Pech se synkem v náručí na nejvyšší stupeň pódia

Praha

Sedmkrát byl v minulosti Václav Pech na stupních vítězů při Barum rallye, nejprestižnější domácí automobilové soutěži. Do 45. ročníku soutěže startujícího v pátek ve Zlíně vstoupí pilot stroje Mini John Cooper S2000 jako obhájce prvenství.

Foto: www.vaclavpech.cz

Václav Pech se strojem Mini Cooper S2000 při Rallye Český Krumlov, kde obsadil druhé místo.

Článek
Fotogalerie

„Bilance si moc cením, protože Barumka je naprosto výjimečnou soutěží. Konkurencí, která se sejde na startu, i náročností tratí. Není snadné rallye dokončit," říká osmatřicetiletý rodák z Příbrami.

Od vystoupení na Bohemia rallye neseděl v závodním autě. „Žádné závody nebyla a na rozjetí mi stačil pondělní test. Jsem řádně nažhavený. Rychlostní zkoušky na Zlínsku jsou nádherné. Jde o nejkrásnější soutěž s fantastickou atmosférou. Těším se na bitvy o vteřiny i konkurenci, která k nejlepšímu domácímu závodu patří," vykládá Pech.

Pramalou radost měl z kvalifikační rychlostní zkoušky, která určuje pořadí na startu závodu. „Začátky máme takové vlažnější, protože v autě nesedíme pořád. Potřebuji vždy pár ostrých kilometrů, abych se s autem sžil. A ve Zlíně musím jet pecky hned od začátku, abych neztratil šanci na dobré umístění. Ale jde o pravidlo, které je stejné pro všechny," krčí rameny Pech.

Palce mu v servisu bude stejně jako při loňském triumfu držet bezmála čtyřletý syn Karel. „Stává se z něj pěkný rozumbrada. Strašně mě koučuje a radí, jak závodit. Nemám moc ubírat plyn, pořádně šlapat na pedály," směje se Pech.

Při třech letošních umístěních na pódiu slavil vždy se synkem v náručí. „Byli jsme třikrát druzí. Na čtvrtý pokus bych ho rád vzal na nejvyšší stupínek. Trvalo mi jedenáct let, než jsem vyhrál Barum rallye v minulém roce podruhé. Bylo by krásné slavit podruhé v řadě, ale chci hlavně vidět cíl," přemítá Pech.

Reklama

Související témata: