Hlavní obsah

Dvojkou továrního týmu Subaru bude Australan Atkinson

LONDÝN

Australský jezdec Chris Atkinson bude v příští sezoně týmovým kolegou Pettera Solberga u Subaru. Pětadvacetiletý pilot podepsal s vedením roční smlouvu, která mu zaručuje start na všech šestnácti rallye příští sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Článek

"Chris se letos hodně učil a maximálně využil dřívější smlouvu. Prokázal velký potenciál a dokázal, že je schopen se stále zlepšovat," řekl ředitel Subaru David Lapworth v oficiální tiskové zprávě Subaru.

Představitelé týmu dále deklarovali, že hodlají s Atkinsonem spolupracovat dlouhodobě. "Chceme z něj vychovat jezdce světové extratřídy, stejně jako se nám to podařilo u Colina McRae, Richarda Burnse a Pettera Solberga," vyjmenoval Lapworth jezdce, kteří pro Subaru získali tituly světových šampionů.

Nejlepším výsledkem Atkinsona v letošní sezoně bylo třetí místo v Japonsku. Na bodované pozice se prosadil i v Austrálii, kde byl čtvrtý, a na Novém Zélandu. Celkem obsadil s třinácti body dvanácté místo v individuálním hodnocení jezdců mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články