Hlavní obsah

Škodovky zářily na exhibici v Monze, McRae prohrál s Rossim

MONZA

První a třetí místo slavili o víkendu v Monze piloti škodovek v exhibiční Monza Rallye Show na italském okruhu pro závody formule 1. S Fabií WRC obhájil prvenství domácí okruhový specialista Rinaldo Capello, bývalý mistr světa Colin McRae ze Skotska skončil se stejným vozem třetí. Mezi oba se vklínil fenomén motocyklového sportu Valentino Rossi, který startoval ve voze Subaru.

Článek

McRae, který v barvách týmu Škoda Motorsport přišel smolně o medailové umístění na nedávné Australské rallye, jel s Fabií WRC na asfaltu poprvé. Teprve během soutěže si upravoval nastavení vozu.

"Tady to byla soutěž, která se v mnoha směrech liší od klasické rallye a spíše se blíží okruhovým závodům. S asfaltovou rallye se to ale nedá srovnávat, protože na trati jsme se potkávali i s ostatními jezdci," hodnotil McRae v tiskové zprávě Škody své vystoupení.

"Potvrdit loňské vítězství bylo těžké, protože Valentino Rossi měl k dispozici poslední specifikaci továrního subaru a nebyl to snadný soupeř," doplnil Capello.

Výsledky:
1. Capello (It./Škoda Fabia WRC) 1:21:53,1, 2. Rossi (It./Subaru Impreza WRC) -5,6, 3. McRae (Brit./Škoda Fabia WRC) - 48,8, 4. Dallavilla (It./Peugeot 206 WRC) -53,2, 5. Uzzeni (It./Subaru Impreza WRC) -3:02,6.

Reklama

Související témata: