Hlavní obsah

Macík vyhrál polský Dakar ve vojenském prostoru

Víkend ve vojenském prostoru zvládl tým KM Racing na výbornou. Ze závodu Baja Poland si posádka kamiónu Liaz ve složení Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva veze zlato. Lukáš Kvapil na motocyklu v závěru závodu dohnal pád z první etapy a skončil celkově šestý.

Foto: Sport.cz

Spokojení jezdci týmu KM Racing s poháry.

Článek

Rallye Baja Poland patří mezi prestižní evropské závody. Jelo se minulý víkend ve vojenském prostoru, který se svým těžkým písečným terénem podobá jihoamerickým etapám slavné Rallye Dakar. Martin Macík absolvoval 400 km ve vedení, od startu až do cíle, bez technické závady a větší únavy. Dobře se osvědčily také nové úpravy motoru jeho Liazu, se kterými se během závodu sžíval.

„Skvěle jsme si zazávodili, trať se mi líbila. Poláci motorsportem žijí a závod měl i díky vysoké účasti diváků skvělou atmosféru," pochvaluje si Martin Macík. „Splnili jsme si naše předsevzetí. Vezeme domů zlato a otestovali jsme si novinky na autě. Věřím, že mi technické změny, které jsme provedli, pomohou dále zrychlovat," popisuje pilot. Teď Martina čeká finální období příprav na Rallye Dakar, kdy bude pracovat hlavně na fyzičce. Fanoušci mohou jeho cestu na slavný závod podpořit prostřednictvím projektu Todokazeme.cz.

V motocyklové kategorii tým reprezentoval Lukáš Kvapil, který se v úvodním prologu umístil čtvrtý. V sobotu krátce po startu v plné rychlosti trefil skrytý kámen a myslel si, že závod pro něj skončil. Mechanici však v depu odvedli skvělou práci a Lukáš mohl pokračovat. „V neděli jsem vyrazil do závodu s odhodláním stáhnout časové ztráty a to se mi dařilo. Předjel jsem několik jezdců startujících přede mnou," popisuje Kvapil, který se nakonec umístil na 6. místě.

Macík i Kvapil se se svými fanoušky potkají tento víkend v Milovicích u Prahy na akci Rally Baja 300 Bohemia. Diváci tak budou mít jedinečnou možnost vidět závodit dakarský kamión a motorku na domácí půdě.

Reklama