Hlavní obsah

Östberg si zlomil žebra a bude chybět v Australské rallye

Coffs Harbour

Nor Mads Östberg bude chybět na startu Australské rallye, desátého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Čtvrtý muž průběžného pořadí havaroval při úterních seznamovacích jízdách a přestože denní program dokončil, soutěž absolvovat nemůže. Jezdec Citroënu má zlomená dvě žebra. V Austrálii jej nahradí talentovaný Francouz Stéphane Lefebvre.

Foto: Profimedia.cz

Nor Mads Östberg na trati Polské rallye.

Článek

Östberg dostal původně od lékařů svolení, že se může dále připravovat na rallye, bolest jej ale přinutila start odvolat. "V seznamovacích jízdách jsme pokračovali, ale jet rallye se nedá," uvedl Nor. "Je to velké zklamání, protože jsme si mysleli, že zde budeme konkurenceschopní a budeme bojovat o druhé místo ve světovém šampionátu," řekl Östberg, jenž na průběžně druhého Jariho-Mattiho Latvalu z Finska ztrácí 24 bodů.

Jeho náhradník Lefebvre si uvědomuje, že jej nečeká lehký úkol. "Ještě nikdy jsem neřídil vůz DS3 WRC na šotolině, takže očekávám složitý víkend. Doufám, že Mads bude rychle zpět," uvedl Lefebvre, který se před rokem stal juniorským mistrem světa s vozem Citroën DS3 R3T. Na předešlé asfaltové Německé rallye již řídil vůz WRC a skončil desátý.

Reklama

Související témata: