Hlavní obsah

Z hromady jezdců Škody zaslouží pochvalu dva

PRAHA

Žádný jiný tým nenasadil do letošního mistrovství světa v ralyle tolik pilotů jako Škoda. Za volantem Fabie WRC se vystřídalo celkem osm jezdců. Absolutorium za vystoupení zaslouží dva.

Článek

Bývalý mistr světa Skot Colin McRae a s mírným pokáráním český mladíček Jan Kopecký. McRae si ve Velké Británii připsal 2 body do MS jednotlivců a v Austrálii zajížděl časy v nejlepší desítce. Až do neúspěšného a zbytečného pokusu vyměnit nepoškozenou spojku, což u jeho vozu s pěti rychlostními stupni znamenalo příliš velký risk, byl blízko historickým stupňům vítězům.

"Věděl jsem, že je to střelec, který nerad prohrává. V Anglii jel opatrněji, ale v Austrálii plně ukázal možnosti auta. Navíc byl obrovským mediálním přínosem. V televizi byl pořád," hodnotí šampióna Emil Triner, bývalý jezdec Škody.

Mladíček Jan Kopecký ukazoval při třech startech v týmu Škoda Motorsport velké předpoklady. Bod ze Španělska a solidní časy z Korsické a Německé rallye jsou příslibem. V Německu však přišel také školácký výlet mimo trať. "Ve všech soutěžích jel slušně a vždy zrychloval," chválí Triner. Pochvalu zaslouží i Švéd Ekström, jehož vystoupení na domácí soutěži zůstalo jen epizodou.

Bengue zajel skvěle v Monte Carlu a na Korsice. V Německu, kde se od něj hodně čekalo, však hloupě vyletěl už v 1. etapě. "Nebyl tak velkým přínosem," míní Triner.

Finské trio Paasonen, Hirvonen a Tuohino nakonec nemělo v konečném účtování ani bod. "Čekal jsem od nich více," říká Triner.

Samostatnou kapitolou pak byla týmová jednička v osobě Armina Schwarze. Být ve škole dostal by nedostatečnou a možná by byl pro nezájem vyloučen. "Světu už nestačil," prohodí stroze Triner.

Reklama

Související témata: