Hlavní obsah

Pražský rallyesprint ozdobí tradičně i řada celebrit

PRAHA

Jedenáctý ročník Pražského rallyesprintu bude v sobotu již tradičně jedním z posledních automobilových závodů v Česku v letošním roce. Tentokráte nebude sice úplně posledním, neboť za týden se uskuteční show v Modřicích, ale jinak zůstává vše při "starém". Účastníci slibují, že budou promrzlé diváky při svých průjezdech bavit, na místech pro spolujezdce nechybí jako obvykle řada celebrit.

Foto: eWRC.cz/Vít Bezděkovský

Václav Pech se při pražském rallyesprintu naposled představí s Fordem Focus WRC.

Článek

Již tradičně se mezi navigátory objeví například misska Kateřina Stočesová či úspěšný žokej Josef Váňa. V posádce Pavla Valouška bude startovat česká tenisová jednička Tomáš Berdych a spolujezdcem letošního dvojnásobného domácího šampióna Václava Pecha bude šéf ODS Miroslav Topolánek.

Celkem je přihlášeno 50 posádek, mezi nimiž figuruje šest jezdců s vozy specifikace WRC. Do nejmodernějších speciálů, jejichž provoz bude v příštím roce v Česku omezen, by měli vedle trojnásobného vítěze mikulášské akce Pecha usednout Valoušek, Emil Triner, Karel Trojan, Viktor Szabó a Jiří Vlček.

Pražský rallyesprint se bude konat na tradiční trati v Řeporyjích a na Strahově. V šesti rychlostních zkouškách čeká na závodníky 47 měřených kilometrů. Start je na Strahově v 8:00, cíl ve 14:30.

Reklama

Související témata: