Hlavní obsah

Trněný vyhrál Rallye Klatovy, favorizovaný Pech do cíle nedojel

Klatovy

Karel Trněný s vozem Škoda Fabia WRC se stal vítězem Rallye Klatovy, závěrečného závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Trněný využil toho, že na startu chyběl již jistý šampión Jan Kopecký, i faktu, ze hlavní favorit Václav Pech urazil kolo a do cíle nedojel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karel Trněný a Václav Pritzl během Rallye Klatovy.

Článek

Trněný se do čela soutěže, která v kalendáři na poslední chvíli nahradila zrušenou Rallye Příbram a byla netradičně jen jednodenní, dostal až v poslední rychlostní zkoušce. Po šesté ze sedmi erzet totiž ze závodu odstoupil do té doby vedoucí Jan Dohnal, kterého zastavily technické problémy.

Dohnal dokázal od začátku držet krok i s Pechem. Ve třetí erzetě se dostal do čela a postupně zvyšoval náskok na Trněného a před odstoupením i na Pecha. Před závěrečným měřeným úsekem vedl Dohnal před Trněným o více než půl minuty. Pilot vozu Ford Focus WRC však na start závěrečné erzety nedojel.

Druhé místo za Trněným nakonec s odstupem sedmnácti sekund obsadil Roman Odložilík, třetí byl Jan Černý. Klatovské výsledky však nic nezměnily na tom, že za Kopeckým skončil v konečném hodnocení MČR Pech a třetí je Pavel Valoušek.

Rallye Klatovy, závěrečný závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) 45:27,9
2. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -17,1
3. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -31,2
4. J. Sýkora, Palivec (Ford Fiesta R5) -37,5
5. Cvrček, Novák (Škoda Octavia WRC) -48,3
6. M. Vlček, Žáková (Škoda Fabia S2000) -1:03,3
Konečné pořadí MČR:
1. Kopecký (Škoda Fabia R5) 412,5 bodů
2. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 288,5
3. Valoušek (Škoda Fabia S2000) 245

Reklama

Související témata: