Hlavní obsah

Loprais opět trefil větev, ale etapu vyhrál a celkově bral stříbro

Agadir

Český jezdec Aleš Loprais s vozem Iveco Torpedo vyhrál páteční závěrečnou etapu Rallye Oil Lybia, která vedla po trase původních dakarských etap. Celkově pak skončil druhý za Nizozemcem Maartenem Van den Brinkem s Renaultem. Z pěti etap Loprais vyhrál tři, jednou byl třetí a jednou čtvrtý.

Foto: loprais.cz

Aleš Loprais dal novému vozu pořádně zabrat.

Článek

„Poslední etapa začala skvěle. Letěl jsem pouze s jediným předsevzetím a to vyhrát. Po dvaceti kilometrech jsem bohužel trefil větev. Na rozdíl od úterního střetu s dřevem okno naštěstí vydrželo celé, ale dívat se přes četné praskliny bylo místy velmi nepříjemné," napsal Aleš Loprais. Pořádně zabrat dostaly opět pneumatiky.

V cíli byl spokojený, i když přání pro poslední etapu se mu nesplnilo. „Nestáhli jsme sice potřebný čas pro posun v celkovém hodnocení na první příčku, ale na třetí etapové vítězství to stačilo. Rallye Oil Libya Maroc proto hodnotím velmi pozitivně. Je to pro nás letos druhý nejnáročnější maratonský start. Tým fungoval skvěle a premiéra s novým Ivekem Torpédo 69 se více než vydařila. Dík patří celému týmu a všem, kdo nás podporují. Rád přiznávám, že Iveco mne velice příjemně překvapilo," dodal.

Tým Petronas De Rooy se nyní začne připravovat na Rally Dakar 2016. „Získali jsme cenné zkušenosti, které určitě využijeme. Času moc není, protože ve druhé polovině listopadu už musíme techniku naložit na loď směr Jižní Amerika," konstatoval Loprais.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články