Hlavní obsah

Valoušek pojede v továrním týmu Suzuki

OTROKOVICE

Automobilový jezdec Pavel Valoušek pojede v příštím ročníku juniorského mistrovství světa v rallye v barvách továrního týmu Suzuki. Za volantem vozu Suzuki Swift S1600 se představí v šesti podnicích devítidílného seriálu, který odstartuje na začátku února při Švédské rallye.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Petr Valoušek za volantem vozu Suzuki Ignis při Italské Rallye.

Článek

Valoušek ve středu večer podepsal s továrním týmem Suzuki Sport Europe kontrakt a hned ve čtvrtek odeslal přihlášku do šampionátu kategorie JWRC.

"Jsem strašně rád, že se nám jednání podařilo dotáhnout do zdárného konce. Startovat za tovární tým je snem každého závodníka a nám se jej podařilo splnit," neskrýval nadšení otrokovický pilot, jenž v letošním ročníku juniorského mistrovství obsadil 9. místo.

Za volantem vozů značky Suzuki se Valoušek objevoval pravidelně v uplynulých dvou sezónách a i pro příští rok počítal se strojem japonské automobilky. Nakonec se v průběhu příprav objevila na stole nabídka na start v továrním týmu. Český pilot odjede za volantem Suzuki Swift S1600 šest soutěží šampionátu.

Sezónu zahájí v Rakousku

"Sezónu odstartujeme ve Švédsku, poté se přesuneme na Korsiku, Sardínii, do Německa, Finska a naše účinkování v juniorském mistrovství zakončíme na šotolinových tratích v Turecku," popsal náplň pro příští rok v MS. Z devítidílného mistrovství Valoušek vynechá Katalánskou rallye, Britskou rallye a také soutěž v Argentině, která byla do kalendáře kategorie JWRC připsána dodatečně.

Ve světovém šampionátu se Valoušek objeví až na začátku února, novou sezónu ale nakrojí už 5. - 7. ledna při tradiční Jänner rallye v rakouském Freistadtu. Na ní ovšem bude startovat s vozem Suzuki Ignis S1600 od zlínského týmu JM Engineering, stejně jako při dalším podniku Zimního poháru - klatovské Rallye Šumava.

"Smlouva se Suzuki se týká pouze mistrovství světa, přesto bychom rádi v průběhu sezóny tovární vůz alespoň jednou doma představili," upřesnil Valoušek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články