Hlavní obsah

Vrátný se chystá na Dakar: Vpředu bude znovu nabito

Ostrava

Znovu tři barevně odlišené závodní speciály vyšle na start Rallye Dakar kopřivnická stáj Bonver Dakar Project. Posádky žluté (Tomáš Vrátný, Jaroslav Miškolci a Milan Holáň) a modré tatrovky (Artur Ardavičus, Filip Škrobánek a Ignat Falkov) jsou už dlouho známy, kdo ale usedne do červeného speciálu, místo zdravotně indisponovaného Poláka Roberta Szustkowského, je zatím zahaleno tajemstvím.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Tomáš Vrátný (vpravo) se chystá na svůj pátý Dakar. Ten začne 2. ledna v Buenos Aires.

Článek

„Asi před čtrnácti dny jsme dostali zprávu, že pilot naší polské posádky Robert Szustkowski má zdravotní problém a nechce riskovat účast v tak náročném závodě. Museli jsme to respektovat a ihned jsme začali hledat náhradu," popisoval šéf stáje a pilot žluté tatrovky Tomáš Vrátný.

„Dostali jsme několik žádostí a nakonec jsme vzali tu největší výzvu. Tím, že to ale není úplně stoprocentně jisté, to nechceme příliš komentovat. Prozradit mohu, že pokud to klapne, pojede ve třetím autě mezinárodní posádka s českým zastoupením a pilot bude mít zkušenosti s Dakarem," naznačil Vrátný.

I proto třetí vůz při oficiálním odjezdu z centra Ostravy chyběl. „Auto je nyní v Itálii, kde podstupuje nějaké technické zásahy a připravuje se na cestu do Le Havru k technickým přejímkám a nalodění na cestu do jižní Ameriky," popisoval Vrátný.

Ostravský pilot obsadil na minulém Dakaru z kraje letošního roku čtrnáctou pozici. Kvůli zvyšující se konkurenci bude podle něj složité toto umístění vůbec obhájit. „Kamaz posílá do jižní Ameriky šest špičkových aut, Iveco pět, Man tři, je tam armáda Ginafů, další Tatry. Když se podívám reálně na své zkušenosti, tak si říkám, že pětadvacáté místo bude úspěchem. S tím se ale nehodlám smířit," řekl Vrátný, který se Dakaru zúčastní popáté.

Rallye Dakar se od 2. do 16. ledna uskuteční v Argentině a Bolívii se startem i cílem v Buenos Aires.

Reklama

Související témata: