Hlavní obsah

Tým Barth racing se před Rallye Dakar rozrostl

Už bez Ondřeje Klymčiwa, který se v minulém ročníku postaral dvacátým místem o nejlepší český výsledek v kategorii motocyklů, ale ve výrazně početnějším složení se na nadcházející Rallye Dakar představí tým Barth racing. Místo Klymčiwa budou v lednu v Jižní Americe hájit barvy pardubického týmu motocyklisté David Pabiška, Rudolf Lhotský a Josef Macháček s Martinem Plechatým s buggynou.

Foto: Sport.cz

David Pabiška na trati Rallye Dakar.

Článek

"Víceméně jsme se nedohodli na další spolupráci," řekl šéf týmu Michal Burkoň ČTK ke Klymčiwově odchodu. "My jsme zvažovali, zda se budeme dále účastnit Rallye Dakar a řekli si, že ano. Že nás to baví, že je to zajímavé a jsou tam emoce i adrenalin," doplnil Burkoň.

Trochu náhodně se poté potkal s Pabiškou a dohodl se na spolupráci s ním. Vedle nejvýraznějšího českého motorkáře účastnícího se Dakaru do týmu přizval i Lhotského a Macháčka. Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek se stal členem týmu poté, co pořadatelé nepřijali přihlášky dvou čtyřkolek, které chtěl Barth původně nasadit.

Rozšíření týmu podle Burkoně už tak složité nebylo. "Ono je trochu jedno, zda máte jednoho, dva nebo pět závodníků. Spousta věcí je stejných. Finančně to je náročnější, ale ne o tolik," uvedl hlavní manažer týmu, jenž se zároveň dohodl na užší spolupráci i s týmem Moto racing group manažera Ervína Krajčoviče.

Ten do náročné vytrvalostní soutěže nasadí motocyklisty Milana Engela a Jana Veselého, jenž na poslední chvíli nahradil Zdeňka Gottvalda. "Chtěl bych v budoucnosti vytvořit jeden český tým motorkářů, to je můj sen. Teď pojedeme každý sám za sebe. Přece jen je to ale na druhé straně planety, tak si chceme pomáhat. Zastupujeme Českou republiku," dodal Burkoň.

Reklama

Související témata: