Hlavní obsah

Za volantem Fabie pojedou v MS také Panizzi a Ekström

PRAHA

Francouz Gilles Panizzi a švédský jezdec Mathias Ekström budou hájit ve světovém šampionátu v rallye barvy soukromého týmu Red Bull Škoda. Panizzi se představí za volantem Fabie WRC při Rallye Monte Carlo a poté ve Španělsku a na Korsice, Ekström pojede před domácími fanoušky ve Švédsku.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Mathias Ekström se představil s vozem Škoda Fabia WRC při Švédské rallye.

Článek

Čtyřicetiletý Panizzi, který v uplynulé sezóně hájil barvy továrního týmu Mitsubishi, se tak představí na asfaltovém povrchu, na kterém patří k nejlepším účastníkům MS. Začne ale na zřejmě zasněženém Monte Carlu.

"Je to pro mě vlastně domácí rallye, protože v Monte Carlu bydlím a chtěl bych tu zajet podobný výsledek jako v loňské sezóně, kdy jsem byl třetí," řekl Panizzi. Ten přišel o pevné místo v seriálu před několika dny poté, co Mitsubishi trochu nečekaně ukončilo působení v MS.

Ekström, jehož hlavní náplní sezóny bude stejně jako doposud start v okruhovém německém šampionátu DTM, se ve Švédsku se škodou představí podruhé. Letos tam startoval s třetím vozem továrního týmu Škoda Motorsport. "Chtěl bych vylepšit svůj loňský výsledek," přál si sedmadvacetiletý Ekström, který dojel celkově desátý.

Jedničkou týmu Red Bull Škoda bude jednadvacetiletý Rakušan Andreas Aigner, jenž absolvuje deset závodů MS. Jméno jeho týmového kolegy bude oznámeno později.

Reklama

Související témata: