Hlavní obsah

Dakar podle dědy Komárka. Piloti očumují ženské a recitují vyjmenovaná slova

Rosario

Prolog zrušila nehoda se zraněnými diváky, první etapa byla zase zrušena kvůli přívalovým dešťům v Argentině z bezpečnostních důvodů. Hodně podivně začala letošní Rallye Dakar a není divu, že natěšeným pilotům je dlouhá chvíle. Krátí si ji všelijak. Při přejezdu do bivaku koukají po ženských podél trati, a aby neusnuli, spolujezdci je přezkušují třeba z českého jazyka. I na vyjmenovaná slova už došlo...

Jak si krátí piloti na Dakaru dlouhou chvíli?Video: KM Racing Team

 
Článek
Fotogalerie

Jako by režii úvodu Dakaru převzal děda Komárek. Jde samozřejmě o pasáž, kdy Kemrův hrdina ze známého Menzlova filmu Na samotě u lesa kazí mládež lapidárním konstatováním „Chčije a chčije..."

Přesně v takovém duchu totiž slavná rallye začala. Podle organizátorů byla trať po přívalových deštích částečně nesjízdná. Liazka Martina Macíka tak spolu s ostatními kamióny zamířila do Villa Carlos Paz po trase doprovodných vozidel a posádka procvičovala vyjmenovaná slova.

„Za stým kilometrem jsem už usínal, tak jsme si museli najít trochu jinou zábavu. V kabině cestou do bivaku došlo na český jazyk, kluci mě zkoušeli i z vyjmenovaných slov. Zabili jsme tak spoustu času. Kolem trati navíc byla spousta nádherných ženských, tak jsme měli na co koukat," usmívá se Macík na videu z Argentiny.

„Náhoda na Dakaru vždycky hrála svoji roli, ale letos je nečekaných událostí víc než dost. Zatím se další vývoj závodu pokaždé špatně odhadoval. Uvidíme, co nás čeká dál. Myslím, že navrch bude mít ten, kdo si i v nepřehledné situaci zachová chladnou hlavu. Samozřejmě se všichni těšíme na závodění a pevně věříme, že už si ho brzy užijeme," dodává pilot týmu KM Racing.

Reklama

Související témata: