Hlavní obsah

Odlomená kost, krev v plicích. Motorkář Klymčiw musí v Argentině na operaci

Praha/Córdoba

Účastník Rallye Dakar Ondřej Klymčiw, který ze soutěže odstoupil po zranění při pádu v úterní 9. etapě, se bohužel nakonec nevyhne v Jižní Americe operaci. Další vyšetření v nemocnici v argentinské Córdobě totiž prokázala frakturu lůžka pánve a český motorkář musí bezodkladně na sál.

Foto: Edoardo Bauer, ČTK

Český jezdec Ondřej Klymčiw v 8. etapě Rallye Dakar v argentinském Belénu.

Článek

Klymčiw v úterý těžce havaroval na začátku měřeného úseku a byl letecky transportován do nemocnice v Córdobě. V omezeném toku informací se zprvu hovořilo o poranění v oblasti pánve a kyčle. Při pádu došlo rovněž ke zlomenině žebra a následnému pneumotorax, podle zpráv z Jižní Ameriky ale nebyla nutná operace.

Během středy ale došlo v diagnóze k významnému posunu. „Bohužel došlo po včerejšku ke změně diagnózy, Ondřej má frakturu lůžka v oblasti pánve. Odlomil se kus o velikosti 4-5cm. Je velmi důležitá rychlá operace. Nyní mu odčerpávají krev z plic, aby mohl na sál," informoval mluvčí Klymčiwova týmu Petr Secký.

Samotný závodník přiznal, že si osudný moment z deváté etapy, při níž především motocyklisté trpěli obrovským vedrem, přesně nepamatuje. "Ze včerejška si toho moc nepamatuji, snad jen to, že tam byl velký kámen. Dále transport helikoptérou a transport letadlem. Stále je se mnou trenér Ivan Svědík, to mi moc pomáhá. Konec na Dakaru mne velmi mrzí, doufám, že na mne fanoušci nezanevřou a budou i nadále stát při mně. Moc děkuji všem za podporu," vzkázal z nemocnice Klymčiw.

Reklama

Související témata: