Hlavní obsah

Boj do poslední chvíle. Engela táhli pouští koně, našel s nimi i waypoint

Praha/San Juan

Kuriózní dobrodružství si prožil během svého boje o setrvání ve startovním poli Rallye Dakar motocyklista Milan Engel. Český závodník ve středeční 10. etapě zůstal stát uprostřed písečných dun se zadřeným motorem, pokus krajana Jana Veselého o odtah na laně se nezdařil a tak Engel zkusil využít koňskou sílu.

Foto: Sport.cz

Milan Engel před startem 9. etapy Rallye Dakar.

Článek

„Prosil jsem jezdce, aby mě potáhli. Honza Veselý to zkusil, ale v písku to nešlo. Tak jsem požádal místní, co byli okolo, a zkusili jsme zapřáhnout koně. Jeden to po rovině jakž takž dal, ale v dunách jsme museli zapřáhnout dva. Posunul jsem se takhle ještě o šest kiláků blíž k cíli a trefil i jeden waypoint. Pak ale padla tma a už se nedalo pokračovat," líčil Engel na sociální síti z bivaku po jedenácté etapě, kam se dokodrcal po celodenním harcování.

Noc po desáté etapě strávil Engel v poušti spolu s dvojicí zdravotníků, kteří k němu přijeli poté, co oznámil, že v soutěži nepokračuje. „Bylo to v pohodě, akorát trochu zima, ale půjčili mi deku. Ráno mě nabral vrtulník, pak mě přesadili na džíp a nakonec na autobus, který mě dovezl do bivaku," popisoval složitý přesun do San Juanu.

Předčasný konec Engela hodně mrzel, náročný desátý díl soutěže měl totiž hodně solidně rozjetý. „Maratónská etapa se mi povedla. Jelo se dobře, i když to bylo navigačně náročné. Dojel jsem ale známá jména, tak jsem se jich držel. Necítil jsem únavu, klidně bych pokračoval, nebýt problémů s motorem. Myslím, že bych poskočil dopředu, na poslední tankovačce jsem byl sedmnáctý. Je to velká škoda, mrzí mě to," litoval.

Reklama

Související témata: