Hlavní obsah

Přeletěl přes řídítka. Podívejte se na děsivý Klymčiwův pád na Dakaru

Cordóba/Praha

Operaci v nemocnici v argentinské Córdobě má úspěšně za sebou, po děsivém pádu v úterní deváté etapě Rallye Dakar ale ještě potřebuje motocyklový jezdec Ondřej Klymčiw nějaký čas na zotavení, aby mohl být převezen zpátky do České republiky. Na svém oficiálním facebookovém profilu zveřejnil video nehody, která vypadala hrůzostrašně.

Pád Ondřeje Klymčiwa na Rallye DakarVideo: Facebook Ondřeje Klymčiwa

 
Článek
Fotogalerie

Klymčiw v úterní etapě zachytil zadním kolem za kámen ukrytý v písku a přeletěl přes řídítka. První zprávy hovořily o zranění v oblasti pánve a kyčle, třicetiletý jezdec zároveň utrpěl zlomeninu žebra a následný pneumotorax.

Po leteckém transportu do nemocnice ale lékaři zjistili, že situace je vážnější a operace je nevyhnutelná. „Ondřej má frakturu lůžka v oblasti pánve. Odlomil se kus o velikosti 4-5cm. Je velmi důležitá rychlá operace," říkal mluvčí Klymčiwova týmu Petr Secký.

Operace po hrůzném pádu, který si Klymčiv přesně nepamatuje, se vydařila, a tak bylo nyní zveřejněno video z nehody. „K tomuto videu není co dodat... Ondra je po operaci a připravuje se na cestu domů...Je to velký bojovník...," píše se v popisku k videozáznamu na Facebooku.

Reklama