Hlavní obsah

Vojtěch se představí na Mexické rallye s vozem Mitsubishi

PRAHA

Přední český jezdec Štěpán Vojtěch se představí v březnové Mexické rallye, třetím podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Liberecký pilot však neusedne do svého tradičního Peugeotu 206 WRC, ale do vozu nižší, produkční kategorie Mitsubishi Lancer EVO VIII. Vojtěch se totiž stal součástí evropského projektu OMV rallye týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Štěpán Vojtěch s navigátorem Michalem Ernstem v cíli Waldviertel rallye

Článek

"První zprávy o tom, že by něco podobného mohlo vyjít, jsme měli již loni na podzim. Poté však vše utichlo a mysleli jsme si, že z toho sejde. Nyní ale bylo vše oficiálně potvrzeno," řekl v úterý Vojtěch ČTK. Stejnou šanci jako český jezdec představit se v závodu MS dostanou i další představitelé východoevropských zemí, například bulharský mistr Jasen Popov.

Vojtěch sice nepatří mezi příznivce kategorie produkčních vozů, Mexiko jej ale láká. "Vždy jsem říkal, že s produkčním autem český mistrák nepojedu. Tohle je ale úplně něco jiného. Pojede se na šotolině, navíc budu úplně vytržen z dění tady," uvedl Vojtěch, který si Mexickou rallye v předstihu vybral. "O to více mě těší, že vyšlo i tohle. Dostaneme šanci svézt se na šotolině a získat zkušenosti," řekl Vojtěch.

Do Ameriky se vydá bezprostředně po startu na Rallye Šumava. Ještě předtím si ale vyzkouší, jaké to je jezdit s "enkovým" mitsubishi. "Měl bych jet do Rakouska upravit si sedačku a podobné věci. Při té příležitosti bych se chtěl s vozem svézt. Nebude to ale klasický test. Na asfaltu by to stejně bylo úplně něco jiného. Se šotolinou se to nedá srovnat," uvedl Vojtěch, který bude tradičně spolupracovat se spolujezdcem Michalem Ernstem.

České barvy v letošním mistrovství světa bude hájit zejména Jan Kopecký, který by se měl představit v deseti rallye se Škodou Fabia WRC. Do juniorského šampionátu WRC jsou přihlášeni Martin Prokop a Pavel Valoušek. Další Češi plánují startovat příležitostně, například Milan Chvojka, který pojede Rallye Monte Carlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články