Hlavní obsah

Duval testoval fabii před Monte Carlem a byl příjemně překvapen

BRUSEL

Belgický automobilový jezdec Francois Duval si v úterý poprvé vyzkoušel vůz Škoda Fabia WRC, s kterým bude příští týden startovat na Rallye Monte Carlo. Po testu prohlásil, že ho mladoboleslavský speciál příjemně překvapil.

Foto: Citroën

Francois Duval

Článek

"Fabia je lepší, než jsem myslel. Je to vyvážený vůz, který se podobá tomu, s kterým jsem v minulosti startoval. Určitě mě nezklamal," řekl Duval na svých oficiálních stránkách.

Vítěz posledního dílu loňského mistrovství světa, Australské rallye, by s fabií připravovanou belgickým týmem First Motorsport měl startovat v dalších rallye nadcházející sezóny.

Pětadvacetiletý Duval, jenž v loňské sezoně hájil barvy továrního týmu Citroën, musí podle nových pravidel Mezinárodní automobilové federace startovat s pasivními diferenciály.

Závodníci, kteří v uplynulých pěti letech skončili do šestého místa v konečném hodnocení MS, totiž nesmějí jezdit s aktivními diferenciály jako doposud. "Myslím, že jsme během testování došli k rozumnému kompromisu," citovala Duvala internetová stránka ewrc.cz.

Reklama

Související témata: