Hlavní obsah

Vstup do Rallye Český Krumlov zvládl nejlépe Kopecký, Pech třetí

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký zvládl nejlépe vstup do Rallye Český Krumlov, druhého dílu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Úřadující domácí šampion a obhájce prvenství vyhrál pět z šesti rychlostních zkoušek úvodní etapy a v čele má náskok 36 sekund před týmovým kolegou Pontusem Tidemandem ze Švédska. Třetí je zatím Václav Pech, jenž ztrácí více než minutu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Rallye Český Krumlov, druhý závod mistrovství ČR v automobilových soutěžích, 27. května. Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 při rychlostní zkoušce Kohout - Ján 1.

Článek

Kopecký vykročil za třetím triumfem na českokrumlovské rallye už v úvodní divácké supererzetě na výstavišti v Českých Budějovicích, ve které porazil Tidemanda o 1,5 sekundy. Švédský pilot se držel na druhém místě za Kopeckým do třetího měřeného úseku, kdy jej předstihl Pech. Po pátém testu si ale pozice opět prohodili a v posledním měřeném úseku dnešního dne navíc Pech za oběma škodováky výrazněji zaostal.

"V Českých Budějovicích je krásně, ale na všech ostatních erzetách pršelo a byly celé pod vodou. Například na Kohoutu tekla voda, byly tam obrovské kaluže, bylo to zajímavé. Volbu pneumatik jsme ale trefili špičkově," uvedl Kopecký pro web autosport.cz.

Soutěž pokračuje v sobotu zbývajícími osmi rychlostními zkouškami.

Rallye Český Krumlov, druhý díl mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 44:39,1
2. Tidemand, Andersson (Švéd./Škoda Fabia R5) -35,6
3. Pech, Uhel (Porsche 997 GT3) -1:10,3
4. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -1:43,5
5. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -1:44,9
6. Jakeš, Ehlová (Citroën DS3 R5) -1:47,2.

Reklama

Související témata: