Hlavní obsah

Loeb pojede v premiéře s novým Citroënem C4 WRC

PAŘÍŽ

Světový šampión v automobilových soutěžích z posledních dvou roků Sebastian Loeb zahájil letošní mistrovství světa druhými místy a již se nemůže dočkat nového speciálu WRC, který mu připravuje firma Citroën. Loeb letos hájí barvy soukromého týmu Citroën Kronos a zatím používá upravený loňský model Xsara WRC.

Foto: Citroën

Posádka továrního týmu Citroën Sébastien Loeb (vpravo) a Daniel Elena

Článek

Po dvou porážkách od Marcuse Grönholma na Rallye Monte Carlo a ve Švédsku by Citroën zřejmé rád připravil Loebovi nový model C4 WRC pro mistrovství světa co nejdříve. Zatímco Grönholm má k dispozici model Fordu Focus specifikace roku 2006, Loeb musí vzít za vděk starší Xsaře WRC, se kterou získal tituly mistrů světa v předcházejících dvou sezónách.

Mateřská automobilka Citroën už ovšem stanovila závodní premiéru nového modelu C4 WRC. Dlouho očekávané představenáí se ještě neuskuteční v závodě mistrovství světa, nicméně 18. března budou fanoušci Sebastiana Loeba napjatí stejně, jako by šlo o cenné body do světového šampionátu. Toho dne Loeb usedne za volant C4 v závodní premiéře při Andros Trophy na Stade de France v Paříži.

Loeb se nemůže dočkat

"Vývoj Citroënu C4 WRC probíhá úspěšně, ale testovací program je časově velmi napjatý," informuje Guy Fréquelin, šéf týmu Citroën. "Dostat C4 do závodní kondice ještě před Andros Trophy není jednoduché, ale jsem rád, že můžeme vyjít vstříc Maxi Mamarovi, který nás v roli hlavního organizátora na Stade de France pozval. Sebastian Loeb už se citroënem v Paříži dvakrát startoval a vždycky se nám tam dostalo skvělého přivítání," dodává Fréquelin.

Také Loeb je z možnosti předvést nový Citroën C4 WRC nejprve francouzským divákům nadšený. "Dává nám to možnost ukázat vůz všem fanouškům, z nichž jen někteří mají možnost s námi cestovat po soutěžích celého světa. Zájem fandů a jejich nadšení mě nabíjí energií, moc se na příležitost pilotovat C4 WRC na domácí půdě těším. Jsem pyšný nato, že mohu příznivcům předvést náš nový speciál právě já," říká Sebaastian Loeb.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články