Hlavní obsah

Vojtěch má za sebou první ostré mexické kilometry

LEÓN

Na šotolinových tratích v mexickém vnitrozemí polyká od pondělí první ostré kilometry česká posádka evropského projektu OMV CEE World Rallye Teamu Štěpán Vojtěch a Michal Ernst. Již ve čtvrtek totiž začíná úvodním shakedownem Mexická rallye, třetí podnik letošního mistrovství světa.

Foto: OMV CEE World Rallye Team

Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem pojedou Mexickou rallye s produkčním Mistubishi EVO VIII.

Článek

Pro české vicemistry to bude závod plný premiér. Půjde vůbec o jejich první měření sil se špičkou světového rally sportu mimo starý kontinent, ba co víc o premiérové závodní svezení s produkčním Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Po krátké aklimatizaci se od pondělí liberecká dvojice věnuje ideálnímu nastavení vozu, nastavování se účastnil i Manfred Stohl. "S Manfredem funguje dobrá spolupráce již delší dobu, dnes byl po celou dobu přítomen našemu testu a my mohli čerpat z jeho rad a cenných poznatků. Dnes jsem najel prvních 50 ostrých km, takže další případné úpravy nastanou po čtvrtečním shakedownu.", tak zhodnotil spolupráci po testování Štěpán Vojtěch.

Nadmořská výška ubírá výkon

Hodně pochvalně se vyjadřoval k vlastnostem vozu: "Je vidět značný posun ve vývoji produkčních vozů. Navíc auto je precizně připravené a ještě navíc jsme dostali úplně nové větší brzdy. Autu chybí pouze výkon, ale to je způsobeno vysokou nadmořskou výškou."

To, co může posádkám nepříliš znalých místních podmínek znepříjemňovat život, je poněkud záludná orientace v neznámém prostředí. S tím se dosud příliš netrápí navigátor Michal Ernst. "Lepší se bude zeptat ve středu večer po závěrečných trénincích, zatím se snažím vše vyčíst a připravit si z itinerářů," říkal po prvních zkušenostech s mexickou šotolinou.

A s jakou taktikou se posádka postaví na čtvrteční start? "Najet co nejvíce závodních kilometrů, nasbírat co nejvíce zkušeností.", shodují se oba. S odhodláním , ale i respektem k soupeřům se vyjadřují k ambicím na umístění. Konkurence se totiž sešla opět v plné své síle v čele s úřadujícím mistrem světa Sébastienem Loebem.

Reklama

Související témata: